Bij mij om de hoek

Leerlingen gaan in oktober 2012 aan de slag met geschiedenis. Het Filiaal heeft in opdracht van de Maand van de Geschiedenis het educatieve pakket 'Bij mij om de hoek…' ontwikkeld. Leerlingen kunnen verhalen over Arm & Rijk bij hen om de hoek achterlaten op de website. Iedereen die meedoet maakt kans op een mooie prijs voor de hele klas.

Educatief pakket

Op de website zijn docentenhandleidingen, leerlingenmateriaal en instructiefilmpjes te vinden. In de filmpjes wordt uitgelegd hoe je historisch onderzoek doet, bijvoorbeeld 'Hoe formuleer ik een onderzoeksvraag' en 'Hoe weet ik of een bron betrouwbaar is'. Verder zijn er overzichten met canonvensters, websites en boeken over Arm & Rijk. Het pakket is voor:

  • groep 7 en 8 van het basisonderwijs
  • onderbouw van het voortgezet onderwijs
  • tweede fase voortgezet onderwijs

Maand van de Geschiedenis

De Maand van de Geschiedenis is het grootste historische evenement van Nederland. In de maand oktober organiseren honderden culturele instellingen speciale activiteiten over geschiedenis. Dit jaar rond het actuele thema Arm & Rijk. De deelnemende instellingen ontvangen en helpen leerlingen graag met hun verhaal.

Zie portfolio voor andere projecten voor musea.